Akar-Akar Teologi Rekonsiliasi dalam Islam - Muhammad, Husein (Tashwirul Afkar, 2024)
Islam merupakan komponen terbesar gugusan bangsa ini. Keberadaannya sangat menentukan arah rekonsiliasi yang tengah digarap bangsa ini. Adakah akar-akar rekonsiliasi untuk memecahkan kemelut masa lalu dalam rujukan-rujukan sejarah peradaban Islam?